- Rabat ilościowy!

Szybkie drożdże 24H marki SpiritFerm. Zawsze wtedy kiedy zależy nam na czasie.
Drożdże turbo przeznaczone do szybkiej fermentacji (24h - 48h) 6 kg cukru.
Czas fermentacji w zależności od ilości cukru i temperatury otoczenia:
6 kg | 14% | 24h - 48h |
Instrukcja: Rozpuścić 6kg cukru w ciepłej wodzie, przelać do fermentatora i dopełnić ciepłą wodą do objętości 25 litrów. Do nastawu o temp. 20-30*C wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 22-27*C.
Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Masa netto 125g.
Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych.
Najszybsze drożdże na rynku. 6kg cukru fermentują w 24H!