Drożdże gorzelnicze do owoców SpiritFerm Turbo Fruit
5,80 zł
Brutto
Jedne z niewielu drożdży z przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych przeznaczonych do destylacji. Specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych. Ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji.
Koniak, Rakija, Śliwowica, Kirchwasser wszystko w zasięgu ręki
W tej chwili:5Osób ogląda ten produkt
Pospiesz się! Tylko
180
produktów pozostało na stanie!
Jedne z niewielu drożdży z przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych przeznaczonych do destylacji. Specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych. Ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji.
Koniak, Rakija, Śliwowica, Kirchwasser wszystko w zasięgu ręki
Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.
Optymalna temperatura fermentacji 20-27*C, w temperaturze 25*C – czas fermentacji 4-6dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35*C.
Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).
Najlepsze efekty smakowe otrzymamy nie dodając cukru do nastawu. Jednak gotowego produktu będzie mniej.
Instrukcja: drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 300C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.
Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy. Masa netto 40g
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
check_circle
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
error
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
check_circle
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany!
error
Twoja recenzja nie może być wysłana
Jedne z niewielu drożdży z przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych przeznaczonych do destylacji. Specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych. Ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji.
Koniak, Rakija, Śliwowica, Kirchwasser wszystko w zasięgu ręki