Drożdże gorzelnicze do owoców SpiritFerm Turbo Fruit

5,80 zł
Brutto

Jedne z niewielu drożdży z przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych przeznaczonych do destylacji. Specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych. Ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji.

Koniak, Rakija, Śliwowica, Kirchwasser wszystko w zasięgu ręki

W tej chwili: 5 Osób ogląda ten produkt
Pospiesz się! Tylko 180 produktów pozostało na stanie!

Rabaty ilościowe

Ilość Rabat Oszczędzasz
5 4% Do 1,16 zł
25 7% Do 10,15 zł
50 10% Do 29,00 zł
Ilość
0
Produkt dostępny

Drożdże turbo do owoców SpiritFerm Turbo Fruit

Jedne z niewielu drożdży z przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych przeznaczonych do destylacji. Specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych. Ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji.

Koniak, Rakija, Śliwowica, Kirchwasser wszystko w zasięgu ręki

Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.

Optymalna temperatura fermentacji 20-27*C, w temperaturze 25*C – czas fermentacji 4-6dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35*C.

Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).

Najlepsze efekty smakowe otrzymamy nie dodając cukru do nastawu. Jednak gotowego produktu będzie mniej.

Instrukcja: drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 300C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.

Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy. Masa netto 40g

SpiritFerm
SPI-R-001
180 Przedmioty

Specyficzne kody

Zobacz także

Drożdże gorzelnicze do...

5,80 zł
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.