- Rabat ilościowy!

Jedne z niewielu drożdży z przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych przeznaczonych do destylacji. Specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych. Ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji.
Koniak, Rakija, Śliwowica, Kirchwasser wszystko w zasięgu ręki
Jedne z niewielu drożdży z przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych przeznaczonych do destylacji. Specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych. Ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji.
Koniak, Rakija, Śliwowica, Kirchwasser wszystko w zasięgu ręki
Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.
Optymalna temperatura fermentacji 20-27*C, w temperaturze 25*C – czas fermentacji 4-6dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35*C.
Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).
Najlepsze efekty smakowe otrzymamy nie dodając cukru do nastawu. Jednak gotowego produktu będzie mniej.
Instrukcja: drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 300C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.
Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy. Masa netto 40g
Klarmedel – super szybki i super silny, dwuskładnikowy,...
Worek filtracyjny z uchwytem. Doskonały uchwyt na worek do...
Dwuskładnikowy środek klarujący, wspomagający/przyspieszający...
Odpowiednik środka dezynfekującego StarSan. Doskonale pieniący...