- Rabat ilościowy!

Drożdże do miodu Coobra – francuskie drożdże aktywne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji miodów pitnych.
Drożdże do miodu Coobra – francuskie drożdże aktywne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji miodów pitnych. Charakteryzują się wysoką aromatycznością, niską produkcją kwasowości i niskim pieniem się podczas fermentacji. Posiadają zdolność do fermentacji w niskich temperaturach, w wysokim stężeniu cukru i alkoholu. Posiadają czynnik KILLER FACTOR.
Opakowanie 10g na 25L nastawu.
Instrukcja: drożdże trzeba rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-250C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować (zaczną się pienić w szklance) możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu 10 godzin.
Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka winiarska