- Rabat ilościowy!

Drożdże do miodu pitnego – aktywne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji miodów pitnych. Charakteryzują się wysoką aromatycznością, niską produkcją kwasowości i niskim pienieniem się podczas fermentacji.
Drożdże do miodu pitnego – aktywne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji miodów pitnych. Charakteryzują się wysoką aromatycznością, niską produkcją kwasowości i niskim pienieniem się podczas fermentacji. Posiadają zdolność do fermentacji w niskich temperaturach, w wysokim stężeniu cukru i alkoholu. Posiadają czynnik KILLER FACTOR.
Opakowanie 15g na 25L nastawu.
Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-250C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu 10 godzin.
Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka!