- Rabat ilościowy!

Barwnik spożywczy uzyskiwany z cukru jest używany do zabarwiania wszelkich napojów alkoholowych w kolorach od jasnożółtego do ciemnobrązowego.
Barwnik spożywczy KARMEL – zawartość 25ml barwnika wystarcza na 4 do 12L alkoholu.
Barwnik spożywczy uzyskiwany z cukru jest używany do zabarwiania wszelkich napojów alkoholowych w kolorach od jasnożółtego do ciemnobrązowego.
Proporcje stosowania:
0,2ml na 1L płynu – kolor jasnożółty
2ml na 1L płynu – kolor whisky
4ml na 1L płynu – kolor koniakowy
6ml na 1L płynu – kolor ciemnobrązowy
Poziom zabarwienie uzależniony jest oczywiście od wyjściowego koloru płynu który chcemy zabarwić.
Kraj pochodzenia Szwecja. Barwnik E150A tak zwany cukier palony, karmel alkaliczny, karmel prosty, karmel klasy I – cukier poddany działaniu wysokiej temperatury w procesie karmelizacji, w wyniku czego uzyskuje charakterystyczną brązową (karmelową) barwę.