Filtruj według

Dostępność

Marka

Cena

  • 1,00 zł - 93,00 zł

Dezynfekcja / Mycie

Pirosiarczyn potasu to popularny środek do odkażania i stabilizacji moszczów podczas procesów fermentacyjnych. Można go używać również do mycia i dezynfekcji sprzętu winiarskiego i piwowarskiego. Uniwersalny w użyciu pirosiarczyn potasu zabezpiecza przed rozwojem bakterii i dzikich drożdży podczas fermentacji nastawu. Do dezynfekcji i mycia warto stosować bezwonne i przyjazne dla środowiska środki chemiczne z aktywnym tlenem, które są skuteczne i bardzo funkcjonalne. Oxy One to preparat dostępny w jednorazowych saszetkach do rozpuszczania oraz większych opakowaniach, które wystarczają na dłużej. Zapraszamy do przejrzenia całej kategorii i wybrania najbardziej odpowiednich preparatów do dezynfekcji, mycia i płukania sprzętu winiarskiego!

Dezynfekcja / Mycie

Aktywne filtry

Pirosiarczyn potasu – odkażanie sprzętu i stabilizacja nastawów

Pirosiarczyn potasu i inne środki oraz akcesoria do mycia i dezynfekcji to produkty, których nie może zabraknąć przy wyrobie domowych trunków. Nawet niewielkie ilości bakterii i najmniejsze zakażenie może negatywnie wpłynąć na proces fermentacji, a także na smak finalnych wyrobów. W sklepie internetowym modernbrew.pl klienci znajdą sprawdzone akcesoria oraz najskuteczniejsze środki do mycia i dezynfekcji. Szczególnie chętnie kupowane są preparaty, które nie wymagają płukania po dezynfekcji, wyprodukowane na bazie obojętnego dla środowiska nadwęglanu sodu. Należy do nich m.in. środek z serii OXI One OXI Turbo o pojemności 400 g, który wystarczy do przygotowania 100 litrów roztworu.

OXI One – aktywny tlen w saszetkach

OXI One to linia produktów oparta na działaniu aktywnego tlenu. Bezwonny środek do mycia, dezynfekcji i płukania sprzętu winiarskiego i gorzelniczego cieszy się dużą popularnością ze względu na swoją funkcjonalność i szerokie możliwości zastosowania. Klienci mają do wyboru jednorazowe saszetki OXI One do rozpuszczania na 5 litrów roztworu oraz większe opakowania, np. po 0,40 i 1 kg. Zawartość saszetki należy wsypać do ciepłej wody i dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia preparatu. W tak przygotowanym roztworze możemy zanurzyć czyszczony sprzęt na 3-4 minuty i gotowe! Roztworem można płukać pojemniki fermentacyjne, menzurki i inne naczynia, a także stosować do dezynfekcji butelek, lejków i korków. Zachęcamy do poznania więcej propozycji akcesoriów przydatnych podczas wytwarzania domowych trunków, które są posegregowane w łatwe do odnalezienia kategorie produktów winiarskich i gorzelniczych. Atrakcyjne ceny i szybka dostawa to atuty zakupów online!