Drożdże PRO

Drożdże turbo PRO to produkt dla profesjonalistów, który pozwoli Ci przygotować 500 i więcej litrów nastawu. W tej serii znajdziesz drożdże PRO 500. Specjalnie opracowana formuła umożliwia fermentację dużych ilości nastawu cukrowego z jednoczesną, ograniczoną produkcją substancji pobocznych. Są to produkty o zastosowaniu przemysłowym, które możesz jednak wykorzystać także do użytku domowego. Zawierają one drożdze turbo, pożywkę, enzym amylazę i mikroelementy do szybkiej fermentacji. Mieszankę można dzielić na mniejsze porcje. Jeśli zamówisz więcej sztuk, otrzymasz rabat ilościowy!

Drożdże PRO

Aktywne filtry

Drożdże turbo – czym są?

Drożdże gorzelnicze turbo to rodzaj grzybów, które w odpowiednich warunkach, czyli przede wszystkim w optymalnej temperaturze, przeprowadzają fermentację alkoholową. Niezbędne do tego jest zastosowanie pożywki, która zawiera cukry proste. W naszej ofercie znajdziesz produkty, które w swoim składzie mają wszystkie substancje niezbędne do prawidłowego przeprowadzenia tego procesu. Wybierając drożdże turbo PRO, nie musisz zatem zaopatrywać się w żadne dodatkowe składniki. Na opakowaniu każdej mieszanki znajdziesz instrukcję, w jaki sposób jej używać.

Drożdże gorzelnicze turbo służą do szybkiej i czystej fermentacji. Mogą być używane nie tylko do nastawów cukrowych, ale również do zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków i melasy. W skład takich produktów wchodzą nie tylko same drożdże turbo, ale także dodatkowe substancje, które przyspieszają przebieg procesu, czyli pożywka, mikroelementy i specjalnie dobrane enzymy.

Drożdże gorzelnicze charakteryzują się wysoką odpornością na alkohol etylowy oraz zdolnością do szybkiego przerabiania cukru na alkohol.

Drożdże turbo PRO – jak ich używać?

Oferowane w tej kategorii drożdże gorzelnicze turbo to produkty do użytku przemysłowego. Zostały specjalnie opracowane w taki sposób, by szybko fermentować duże ilości cukru. Charakteryzują się tolerancją alkoholu do 18%. Jak stosować tego rodzaju drożdże turbo?

Używanie produktów takich jak drożdże gorzelnicze turbo PRO500 1,7kg na 500L nie jest skomplikowane. Podaną na opakowaniu ilość cukru dokładnie wymieszaj z czystą, ciepłą wodą o całkowitej objętości 500 l. Drożdże turbo PRO dodaj do nastawu o temperaturze 25–28°C. Optymalna temperatura fermentacji wynosi 22–25°C. Pamiętaj, by ją monitorować, aby nie przekroczyła 26°C. Gotowy wyrób uzyskasz w 2 do 5 dni – w zależności od temperatury otoczenia i zastosowanych składników.

Przejrzyj naszą ofertę i sprawdź, co możemy Ci zaproponować. Jeśli nie wiesz, które drożdże turbo sprawdzą się najlepiej, skontaktuj się z nami. Doradzimy!